Hem » Recension, Skivhyllan, Skivor » CD: The Zion Care Gospel Singers with Isabella Lundgren

CD: The Zion Care Gospel Singers with Isabella Lundgren

The Zion Care Gospel Singers with Isabella Lundgren: We’re on our way (Ladybird/Naxos). Speltid: 35’16.
The Zion Care Gospel Singers, Isabella Lundgren (sång), Filip Ekestubbe (piano), Niklas Fernqvist (bas), Daniel Fredriksson (trummor), Lotta Asplund (dirigent)

Releasedatum: 10 september 2018

We’re On Our Way har lanserats som “Isabella Lundgrens senaste album”. Det är förståeligt och inte helt fel. Men kanske inte heller helt rätt. På omslaget är också hennes medverkan nertonad. I centrum står trots allt barnkören The Zion Care Gospel Singers – eller som Isabella Lundgren skriver i skivkommentaren: “Förutsättningen är denna: 26 barn från Tanzania, som aldrig haft en sång- eller musiklektion i sina liv, möter fem professionella musiker och lärare från Sverige för att tillsammans spela in ett album.” (min övers.) För detta möte väljer man att utgå från amerikansk gospeltradition men inleder och avslutar med två afrikanska sånger. Och så passar man också på att ta “Vem kan segla förutan vind” till Afrika. Kören är alltså “oskolad”, men sångglädjen kan ingen ta miste på, och det är lätt att smittas av den.

För Isabella Lundgren tycks det röra sig om ett hjärtats projekt och att hon har tonat ner sin medverkan är förstås sympatiskt. Det är inte hon som ska glänsa utan kören eller kanske man hellre ska säga att det är mötet, och glädjen i detta möte, som ska stå i centrum. Ändå kan jag inte undgå att tycka att hon, för helhetens skull och till lyssnarens fromma, kunde ha tagit lite mer plats än hon gör. När hon verkligen tar för sig, som I “Joshua fit the battle of Jericho” och ”Oh happy day”, visar hon sig nämligen, och inte helt oväntat, vara en strålande gospelsångerska som man gärna hört mer av. Men återigen, det här är nu inte ett soloalbum utan en skiva som så att säga är sitt projekt. Som sådan är den lätt att ta till sitt hjärta och tänka, att jo, de här barnen verkar verkligen vara ”on their way”.

__________

Sten Wistrand ingår i Kulturdelens redaktion.

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

 • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

  Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

  Share
 • Merchandise

  Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

  Share
 • Troféer och priser

  Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

  Share
 • Mat

  Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

  Share
 • Djurdelar

  Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

  Share

Blå Kalender

 • En viss oro

  En viss oro förmärks   Huvudsaken läggs åt sidan Sånt […]

  Share
 • Att lyckas

  Att lyckas Jämföras   Bra och dåligt   Mittemellan Är […]

  Share
 • Lådan

  Jag är född i en trädstam   Av brädorna snickrar […]

  Share

Kulturbloggen

© 2019 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree