Hem » Kulturbloggen » Malin Berg vid Örebro Teater prisas

Malin Berg vid Örebro Teater prisas

Foto: Magnus Wahman

Malin Berg, skådepelare vid Örebro Teater tilldelas Carl Åkermarks stipendium 2020 av Svenska Akademien. Malin ingår i Örebro Teaters fasta ensemble och har varit på teatern sedan 1986. Prissumman är på 50 000 kr.
Motiveringen lyder: ”Malin Berg, verksam vid Örebro Teater, är en av ensemblens viktigaste medlemmar. Hon har arbetat med olika roller i många verksamheter och hennes medverkan har varit starkt bidragande till att en konstnärlig nivå utvecklats inom teaterns föreställningar.”
Stipendiet, som utgår ur Stiftelsen Carl Åkermarks testamentsfond, tilldelas förtjänta artister inom svensk teater, t.ex. dramatiker, skådespelare, regissörer och scenografer.

Vi på Kulturdelen, som följt Malin Bergs sceniska karriär i nu över 30 år, kan bara gratulera till ett i allra högsta grad välförtjänt stipendium!

Share

1 Kommentar för “Malin Berg vid Örebro Teater prisas”

 1. Bockar och bugar och instämmer i gratulationerna. När jag jobbade på NA-kulturen, såg jag Malin i ett flertal förställningar. En lysande och mångsidig skådespelare som till och med kan spela katt med övertygande plastik. Dixie Ericson

Lämna ett svar

Okonstmuseet

 • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

  Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

  Share
 • Merchandise

  Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

  Share
 • Troféer och priser

  Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

  Share
 • Mat

  Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

  Share
 • Djurdelar

  Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

  Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

 • Koltrasten är här – i naturen och som bok av Clas Thor

  Våren är här, och med våren börjar en av våra mest älskade fåglar att ta sig ton: den svartfjädrade och gulnäbbade bel canto-sångaren koltrasten. Dessutom är den på väg i bokform.

  Share
 • Adam Zagajewski död

  Det blev inget nobelpris till Adam Zagajewski. Han dog i förrgår, på världspoesidagen den 21 mars, 75 år gammal. Men […]

  Share
 • Nominerade till Slangbellan 2020

  Till debutantpriset Slangbellan, för bästa debut inom kategorin barn- och ungdomslitteratur 2020, har juryn valt att nominera Seluah Alsaati, Mitch Fredriksson och Elin Hägg.

  Share

© 2021 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree