Hem » Kulturbloggen » Chick Corea har dött

Chick Corea har dött

Chick Corea vid en konsert 2018. Foto: Tore Sætre.

För inte så länge sedan kunde vi läsa att Keith Jarrett tvingats lämna pianot efter en stroke som gjort hans högerhand obrukbar. Nu har ännu en av jazzens största lämnat pianopallen och i det här fallet även livet. Armando Anthony Corea, mer känd som Chick Corea, blev 79 år; han skulle ha fyllt 80 i juni. Liksom Jarrett var Corea en mycket mångsidig jazzpianist som, åter i likhet med Jarrett, också drogs till den klassiska musiken. I hans omfattande diskografi hittar vi t.ex. två pianokonserter av Mozart. Det var ett tag sedan vi uppmärksammade honom här på Kulturdelen. Men 2011 var vi entusiastiska över hans samarbete med Stefano Bollani på albumet Orvieto (ECM) och 2012 prisade vi dubbelalbumet Further Explorations (ECM) där han hade sällskap av Eddie Gomez och Paul Motian.

 

 

 

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

 • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

  Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

  Share
 • Merchandise

  Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

  Share
 • Troféer och priser

  Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

  Share
 • Mat

  Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

  Share
 • Djurdelar

  Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

  Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2021 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree