Hem » Recension, Skivhyllan, Skivor » CD: When We Leave med Mathias Eick

CD: When We Leave med Mathias Eick

Mathias Eick: When We Leave (ECM/Naxos). Speltid: 38’08.
Matthias Eick (trumpet, keyboard, röst), Håkon Aase (violin, slagverk), Andreas Ulvo (piano), Audun Erlien (bas), Torstein Lofthus (trummor), Helge Andreas Norbakken (trummor, slagverk), Stian Carstensen (pedal steel guitar)

Betyg:

Release: 24 september 2021

Besättningen på Mathias Eicks nya album är i stort sett densamma som på Ravensburg (2018); den enda skillnaden är att Stian Carstensen dykt upp på pedal steel guitar. Och mina intryck av det nya albumet skiljer sig inte nämnvärt från de av det förra. Norge har en rad fina jazztrumpetare – Nils Petter Molvær, Thomas Litleskare, Arve Henriksen – där Eick, på gott och ont, är den mest melodiöst lågmälde och sångbare. Han har en mycket vacker ton, och allt är lättlyssnat, väldesignat och välproducerat, med lite småpoppigt trumspel och inget som skaver. Men risken är att man snarare glider med än blir riktigt engagerad. Det är snyggt men lite för välkammat. Så jag fortsätter hoppas att Eick ska våga sig ut ur sin comfort zone och bli mer uttrycksfull och spännande.

__________

Sten Wistrand ingår i Kulturdelens redaktion.

 

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

 • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

  Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

  Share
 • Merchandise

  Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

  Share
 • Troféer och priser

  Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

  Share
 • Mat

  Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

  Share
 • Djurdelar

  Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

  Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2021 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree