Hem » Recension, Skivhyllan, Skivor » CD: Snowflakes in December med Hannah Svensson

CD: Snowflakes in December med Hannah Svensson

Hannah Svensson: Snowflakes in December (Ladybird/Naxos). Speltid: 49’19.

Hannah Svensson (sång), Klas Lindquist (klarinett, saxofon), Sven-Erik Lundeqvist (piano), Mattias Svensson (bas), Paul Svanberg (trummor)

Betyg:

Advent är julskivornas tid, och säg den artist som inte har ett juligt album på samvetet. Här finns allt från barnkörer till pop och Jussi Björling och jazz. Och det mesta kan man nog vara utan. Men olika människor vill förstås vara utan olika saker. Här kommer en jazzande jul med Hannah Svensson, och lätt luttrad och skeptisk stoppar jag in den i cd-spelaren. Men det dröjer inte så länge förrän jag måste medge för mig själv att det här är ju inte alls illa. Svensson svarar själv för titellåten Snowflakes in December, annars är det amerikanska bekantingar som ”White Christmas”, ”Have yourself a merry little Christmas”, ”Let it snow” och en del kanske mindre bekanta. ”Jag vet en dejlig rosa” har förresten också lite försynt smugit sig in. Kvintetten har hittar en väl fungerande avvägning mellan det juliga och det jazziga. Med det menar jag att man inte jazzar iväg så att julstämningen går upp i rök. Livligast går det, kanske inte oväntat, till i ”Jingle Bells”. Annars är det behagligt avspänt men ändå personligt. Klas Lindquist (på konvolutet stavas han Lindqvist) spelar klarinett och saxofon hur snyggt och kultiverat som helst, och hela kvintetten sprider ett slags ljus hemtrevnad omkring sig, utan att det på något som helst sätt blir sött och banalt. Kort sagt en jazzig julskiva att glädjas åt.

__________

Sten Wistrand ingår i Kulturdelens redaktion.

 

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

 • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

  Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

  Share
 • Merchandise

  Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

  Share
 • Troféer och priser

  Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

  Share
 • Mat

  Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

  Share
 • Djurdelar

  Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

  Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2024 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree