Hem » Kulturdelen rekommenderar, Recension, Skivhyllan, Skivor » CD: Joe Lovano/Trio Tapestry: Our Daily Bread

CD: Joe Lovano/Trio Tapestry: Our Daily Bread

Joe Lovano: Our Daily Bread  (ECM/Naxos), Speltid: 40’53.

Joe Lovano (tenorsaxofon, tarogato, gongar), Marilyn Crispell (piano), Carmen Castaldi (trummor, gong, tempelklockor)

Betyg:

 

Dags att sätta sig till rätta, sjunka ner i favoritfåtöljen, kanske ta på sig hörlurarna. Detta är tredje albumet med Trio Tapestry. Medlemmarna är inte direkt några duvungar. Joe Lovano svarar för kompositionerna och spelar förstås tenorsaxofon. Vid pianot sitter ingen mindre än Marilyn Crispell, och på trummor hör vi Carmen Castaldi. Genren är modern jazz, men jazz av det där slaget som man ibland vore beredd att snarare kalla improviserad modern klassisk musik med rötter i nya Wienskolan. I början låter trion nästan som om deras stora förebild var Anton Webern. Men det minimalistiska och utforskandet av pauser, mellanrum, kan också ha med ett intresse för buddhismen att göra – något som var än tydligare på trions förra cd Garden of Expression (2021). Our Daily Bread är som album mer varierat och mindre esoteriskt, så man ska inte bli förvånad när det dyker upp en helt underbar jazzballad som just ”Our Daily Bread”, där Lovanos varma och fylliga ton kan få vem som helst på fall. Trion har tidigare prövat sig fram. Och det har varit intressant nog. Men nu tycks man ha hittat rätt, och Our Daily Bread är deras bästa album hittills.

__________

Sten Wistrand ingår i Kulturdelens redaktion.

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

 • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

  Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

  Share
 • Merchandise

  Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

  Share
 • Troféer och priser

  Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

  Share
 • Mat

  Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

  Share
 • Djurdelar

  Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

  Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2024 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree