Hem » Recension, Skivhyllan, Skivor » CD: 4 Wheel Drive II med Nils Landgren

CD: 4 Wheel Drive II med Nils Landgren

Landgren, Wollny, Danielsson, Haffner: 4 Wheel Drive II (ACT Music/Naxos). Speltid: 49’21.
Nils Landgren (trombon, sång), Lars Danielsson (bas, cello, gitarr), Michael Wollny (piano), Wolfgang Haffner (trummor).

Betyg: 

4 Wheel Drive II antyder att det finns en föregångare, och det stämmer. Kvartetten debuterade 2019 med vad vi idag kan kalla 4 Wheel Drive I för att 2020 slå till med 4 Wheel Drive Live, en liveinspelning från Stuttgart som var ännu bättre än det första albumet. Och då ska man veta att det var riktigt bra. Men konserter kan få det att tända till lite extra. Nå, nu är man tillbaka i studion och II:an påminner en hel del om I:an. Mycket är lågmält och intimt. Men så kastar man loss, och från ett stilla gung planar man iväg över vågorna – om ni ursäktar det i sammanhanget illa fungerande bildspråket. Här handlar det ju om fyrhjulsdrift och inga utombordare. Och det är verkligen sant att alla fyra kvartettmedlemmarna är drivande – eller bara spinner ihop. Nils Landgren får naturligtvis visa att han både är en suverän trombonist och crooner med egen lite snyggt hes timbre. Michael Wollnys pianospel är riktigt läckert och Lars Danielsson ser till att väghållningen är den bästa medan Wolfgang Haffner har koll på varvräknaren. Det är inte lika mycket spännande terrängåkning som på live-plattan, men nog är det en härlig och behaglig utflykt. Gruppmedlemmarna svarar för sex av de elva låtarna. Andra som bidragit är Phil Collins, Sting, Elton John och Paul Simon, där inte minst den senares ”The Sound of Silence” får en minnesvärd tolkning.

__________

Sten Wistrand ingår i Kulturdelens redaktion.

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

 • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

  Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

  Share
 • Merchandise

  Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

  Share
 • Troféer och priser

  Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

  Share
 • Mat

  Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

  Share
 • Djurdelar

  Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

  Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2024 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree