Hem » Bokhyllan, Recension, Skönlitteratur » Roman: Toscana tur och retur

Roman: Toscana tur och retur

Toscana tur och retur
Åsa Hellberg
Forum. 312 sid.

9789137144047Toscana tur och retur  handlar om två mogna medelålders kvinnor, en motorcykel och ett slott i Toscana.  Bokens huvudperson Sara Raphael är en nyskild resereporter som saknar uppslag till sitt nästa resereportage.  En dag får hon syn på en annons som lockar med ett motorcykelevent på ett slott i Italien. Hon blir tänd på annonsen och beslutar sig för att åka dit för att få ny inspiration.

Själva resan ska ske med hennes exmans motorcykel som hon har lyckats komma över väldigt billigt.

Med på resan vill hon ha med sin bästa väninna  Jessica Romin. Jessica  är en känd författare som skriver kärleksböcker utan att ha några större erfarenhet av den romantik och kärlek som hennes bästsäljare handlar om. Hennes egna erfarenheter är av helt annat slag.

Men det stora problemet för Sara är  hur hon ska få med sig Jessica  på en motorcykel. Jessica tar ogärna av sig sina högklackade skor och leopardmönstrade klänningar.

Det blir en äventyrlig resa med kamratskap som sätts på prov, komplicerad kärlek, naturligtvis sex, och gamla hemligheter som vänder upp och ner på tillvaron för de två väninnorna.

Åsa Hellberg har tidigare gett ut fyra böcker, detta blir hennes femte bok. Hennes första var självbiografin Casanovas kvinna som handlar om att vara medberoende till en sexmissbrukare. Efter den boken har hon valt att skriva feel good-böcker om  kvinnor över femtio som vågar gå sina egna vägar.

Det är första gången som jag läser någon av hennes böcker. Toscana tur och retur är lättläst och går snabbt att läsa, handlingen är ganska banal.  Boken har marknadsförts som en rolig romantisk kärlekskomedi. Jag tyckte inte att den var så rolig men om man är ute efter en feel good-bok att läsa i hängmattan på semestern så duger den.

Maria Holmberg

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

  • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

    Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

    Share
  • Merchandise

    Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

    Share
  • Troféer och priser

    Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

    Share
  • Mat

    Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

    Share
  • Djurdelar

    Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

    Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2024 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree