Hem » Bokhyllan, Recension, Skönlitteratur » Roman: Oanade konsekvenser

Roman: Oanade konsekvenser

Oanade konsekvenser
Elisabeth George
Norstedts. 612 sid

13059648_O_1Oanade konsekvenser är den nittonde romanen om poliserna Thomas Lynley och Barbara Havers.

Författaren Elisabeth George väver ihop ett nät av familjehemligheter, lögner, svek, självmord och dessutom ett mord på ett mycket snillrikt sätt. Boken är lättläst, trots att det är många sidor går den fort att läsa. Själva handlingen utgår från en rad olika personer. Den kända feministiska författaren Clare Abbott, hennes förläggare Rory Statham och författarens assistent Caroline Goldacre.

Caroline Goldacre tar hand om det mesta åt Clare, allt från att städa till att hålla fansen borta, vilket inte uppskattas varken av förläggaren eller författaren. Hon är dessutom mamma till två söner, varav den ena väljer att hoppa från ett stup när han är på utflykt med sin flickvän. Vad var det som gjorde att den unga William Goldacre tog sitt liv?  Vad är det för otäcka hemligheter som ligger bakom det tragiska dödsfallet?

När Clare åker runt för att göra reklam för sin nya bok  hittas hon giftmördad på sitt hotell. Tidigare på kvällen hade någon hört att Clare och Caroline var osams. Vad är det som de var osams om? Hade deras gräl något samband med mordet?

En tid innan hade Barbara Havers varit på en av Clares föreläsningar. Hon träffade Rory när hon fick tillbaka det visitkort som författaren hade gett Barbara. Det visitkort som Caroline tog ifrån henne när hon gick ut genom dörren. Allt för att bespara den kända författaren från efterhängsna läsare. Är det av omtanke som hon håller fansen borta eller är det något annat som döljer sig bakom hennes hjälpsamhet?

Rory Statham tar kontakt med Barbara Havers när hon misstänker att Caroline kan ha något samband med mordet. Samtidigt hänger Barbara löst vid mordroteln när hon vägrar att anpassa sig till andra. För att slippa hotet om förflyttning behöver hon visa framfötterna och kopplas därför in på fallet med hjälp av Thomas Lynley. Kan hon lösa fallet kanske hon slipper att omplaceras. Hon får uppdraget tillsammans med Winston Nkatas att utreda de omständigheter kring de bådas dödsfall. Han är mest med för att hålla koll på att Barbara  följer reglerna. Men det visar sig snart att de måste skynda sig att hitta mördaren när även Rory Statham råkar ut för ett mordförsök. Men hon har tur och överlever. Vem är mördaren? Har de båda dödsfallen något samband, vem är egentligen den otäcka, notoriska lögnaren Caroline? Läs boken så får ni reda på det.

Maria Holmberg

Share

Lämna ett svar

Okonstmuseet

  • Veikko Aaltona – hötorgskonstens kung

    Äntligen! Långt efter att jag egentligen slutat samla på okonst […]

    Share
  • Merchandise

    Merchandise är ett engelskt ord som rätt och slätt betyder […]

    Share
  • Troféer och priser

    Troféer och priser har funnits länge. De är symboler för […]

    Share
  • Mat

    Alla livsmedel används inte till att äta. Det finns mat […]

    Share
  • Djurdelar

    Det förekommer djurdelar inom konsten. Det är inte bara Damien […]

    Share

Blå Kalender

Kulturbloggen

© 2024 Kulturdelen. All Rights Reserved. Logga in - Designed, developed and maintained by TypeTree